Playback speed
×
Share post
Share post at current time
0:00
/
0:00
Transcript
4

Ole Dammegaard: En videoanalyse af Børsen-branden

Hvad er det man skal kigge efter for at forstå hvad Børsen-branden handler om? Jeg har inviteret den verdenskendte alternative 'researcher' Ole Dammegaard til at kommentere på branden.
4

Børsen er et af Danmarks vigtigste vartegn for erhverv, handel, udveksling af varer, tjenesteydelser og penge. Børsen blev opført i 1620'erne som handelsbygning af Christian IV og fungerede helt op i 1800-tallet som varebørs. Frem til 1974 rummede bygningen Københavns Fondsbørs. I dag er bygningen ejet af Dansk Erhverv og fungerer som kontorbygning og hovedkvarter for en af landets største erhvervs- og arbejdsgiverorganisationer.

Nogle pointer omkring branden:

  • Notre Dame-branden fandt sted d. 15. april 2019, næsten akkurat samme dag fem år tidligere.

  • Børsen-branden fandt sted d. 16. april 2024 på den netop abdicerede dronnings 84 års fødselsdag.

  • Airtox er en meget usædvanlig virksomhed der sælger sikkerhedssko, og som ser ud til ‘at være over det hele’. Se hjemmesiden HER!

  • Et dragespir der brænder og falder minder om noget fra Johannes Åbenbaring i biblen.

  • Branden havde bestemt ikke noget normalt forløb. Branden udviklede sig ALT for voldsomt og alt for hurtigt: https://www.dr.dk/nyheder/indland/der-er-noget-ved-boersen-brand-der-ikke-giver-mening-garvet-brandekspert

  • Brian Mikkelsen, Dansk Erhvervs CEO som ejer bygningen. Han er tidligere minister og fremstilles i DR dokumentar om branden som en kæmpe HELT. Men hvorfor virkede han så glad i dokumentaren? Burde han ikke være mere ked af det? Og hvorfor er journalisten også meget smilende?

  • Hvorfor fik Brian Mikkelsen CEO posten i 'den gyldne svingdør'? Hvad gjorde at han gjorde sig fortjent til en sådan central direktørstilling?

  • Børsen ligger på Slotsholmen ved siden af Christiansborg. For ca. 850 år siden fik Pavens udsending, biskob Absalon, rettigheder af paven til at bebygge øen og han byggede Christiansborg slot (muligvis er øen skabt som et landindvindingsområder/landfill, altså ikke oprindelig en ø - dvs. maritim lov).

  • DR dokumentaren om Børsen viser hvordan de faktisk nærmest havde planlagt at der skulle komme en brand. De manglede kun en dags arbejde fra at havde dokumenteret hele bygningen, inkl. dragespiret!  https://www.dr.dk/drtv/se/boersen-_-danmarkshistorie-i-flammer_452055

Se dokumentaren fra DR omkring Børsen-branden HER!

Se billedserie fra branden HER!

Se DR-artiklen “Der er noget ved Børsen-brand, der ikke giver mening for garvet brandekspert” HER!

Se Wikipedia opslag “Notre Dame fire” HER!

Se I, Pet Goat II-videoen HER!

Gå til Ole Dammegårds hjemmeside HER!


Om ikke så længe (3-7 dage) kommer del 2 Ole af Dammegaards gennemgang af mordet på Olof Palme. Glæd dig!

I mellemtiden kan du købe bogen om Palme-mordet HER! Vær opmærksom på at den er i 2 dele! Bogværket er en helt sublim indsigt ind i en verden, som desværre ikke er som de fleste går og tror. Og det var den heller ikke i 1986, det år hvor mordet fandt sted. I dag er det vigtige spørgsmål at stille: Hvor meget værre er tingenes tilstand blevet siden 1986 (og mordet på Kennedy i 1963)?

Du kan (gen)se det første afsnit herunder:


4 Comments
Illusionen om Danmark
Podcast-serien "Illusionen om Danmark"
I denne podcast-serie vil jeg dele de mange informationer som jeg støder på i mit arbejde med at afdække hvad Danmark er for et land, og hvordan det i virkeligheden fungerer. Det afdækker jeg i bøgerne i trilogien "Illusionen om Danmark" og bogen "Illusionen om Grundloven".
Jeg laver disse podcast så du kan lytte til dem på farten, og forhåbentlig blive meget klogere på dit land.
Hvis ikke vi danskere ved hvor vi står (og det gør vi desværre ikke i særlig høj grad!) hvordan kan vi så vide i hvilken retning vi skal gå?
Kend dit land og dets fortid, og du vil kunne forstå hvor du er i nutid!